10 dingen die je moet weten voordat je eerstehulpinstructeur wordt

Opleiding ehbo instructeur

Voordat je de rol van instructeur eerste hulp kunt gaan vervullen, moet je een solide basis hebben in gezondheid en medische zorg. Je moet een bachelordiploma hebben in een gezondheidsgerelateerde richting, zoals verpleegkunde, biologie of psychologie. Je moet ook minstens een jaar ervaring hebben als hulpverlener in de gezondheidszorg. Als u eenmaal over deze kwalificaties beschikt, is de volgende stap het volgen van een Opleiding ehbo instructeur, waarin u de grondbeginselen van de eerste hulp worden bijgebracht. Zodra u uw cursus hebt afgerond, kunt u zich aanmelden voor de relevante certificerings- en hercertificeringsvereisten, afhankelijk van uw staat en de instellingen waarvoor u lesgeeft.

Vind een gerenommeerd opleidingsinstituut voor uw cursus

Een van de belangrijkste aspecten om eerstehulpinstructeur te worden is het vinden van een gerenommeerd opleidingsinstituut dat een cursus aanbiedt die je kunt volgen. Dit zal u toelaten om gecertificeerd te worden in eerste hulp en reanimatie en ervoor zorgen dat u de componenten van Eerste Hulp begrijpt. Enkele van de meest gerenommeerde instituten op dit gebied zijn: Amerikaanse Rode Kruis, Emergency Management Institute, en American Safety and Health Institute. Deze instituten staan hoog aangeschreven en bieden cursussen aan die hoog aangeschreven staan bij gezondheids- en veiligheidsprofessionals.

Wordt gecertificeerd in eerste hulp en reanimatie

Zodra u een opleidingsinstituut hebt gevonden dat de relevante cursus aanbiedt, moet u zich laten certificeren in eerste hulp en reanimatie. Dit is de meest voorkomende certificering die u zult vinden onder instructeurs eerste hulp, omdat het niet alleen vereist is door de meeste instellingen, maar ook hoog aangeschreven staat. Om een reanimatiecertificaat te behalen, moet u een reanimatiecursus volgen, waarin de stappen voor het uitvoeren van reanimatie en andere levensreddende maatregelen aan bod komen.

Bottom line

Zoals je ziet, kost het veel tijd en toewijding om instructeur eerste hulp te worden. Maar de voordelen van dit beroep maken het zeker de moeite waard. Je helpt niet alleen het leven van studenten te beschermen, maar je bent ook verantwoordelijk voor de bescherming van de gezondheid en veiligheid van het publiek in het algemeen. Het beroep van eerstehulpverlener is lonend, omdat je mensen in nood kunt helpen en tegelijkertijd jezelf kunt helpen.