Taalschool in Rotterdam: Is het iets voor jou?

Taalschool Rotterdam

De regio Rotterdam is het op vijf na grootste bevolkingscentrum van Nederland. De regio Rotterdam is een van de rijkste delen van het land, en de stad Rotterdam is een van de snelst groeiende steden in Europa. In 2017 werd Rotterdam door de Economist Intelligence Unit gerangschikt als de 10e meest leefbare stad ter wereld, een stijging ten opzichte van de 19e plaats in 2016. Rotterdam wordt ook vaak aangeprezen als een van de meest duurzame steden ter wereld.

Hoe populair is Rotterdam als woonplaats?

De stad is een belangrijk centrum van de Nederlandse economie, vaak gerangschikt als de belangrijkste haven van Europa. Het is een van de grootste centra van de internationale scheepvaart, het spoor- en luchtverkeer in Europa, en is ook een van de belangrijkste handelshavens en een belangrijk industrieel centrum in de wereld.

De haven behoort tot de tien drukst bevaren havens ter wereld, waar jaarlijks bijna 2,8 miljoen TEU's (Twenty Foot Equivalent Units) worden overgeslagen. De spoorwegsector vormt een belangrijk onderdeel van de lokale economie, met de haven van Rotterdam als een van de grootste havens ter wereld naar vrachttonnage. De stad is ook beroemd om zijn verlichting, het 'Roti'-festival, de diversiteit van zijn expatbevolking en zijn architectuur. Rotterdam is geselecteerd als Wereld Dickens Hoofdstad. De stad staat bekend om zijn architectuur, zijn levendige culturele leven en zijn tolerantie voor verschillende bevolkingsgroepen en verschillende levensstijlen.

Taal in Rotterdam

De officiële taal van Rotterdam is Nederlands. Er is een grote Engelssprekende gemeenschap en er wordt veel Engels gesproken in de stad. Immigranten uit vele landen spreken hun moedertaal, hoewel Nederlands de voertaal is in het dagelijkse zakenleven. Engels wordt steeds meer als eerste taal gebruikt.

De Nederlandse taal is echter zeer belangrijk in Rotterdam. Ze maakt deel uit van de identiteit van de stad en wordt in bijna alle aspecten van het leven gebruikt. In veel wijken is de Nederlandse taal belangrijker dan de Engelse taal. Dit kan een probleem zijn als je Nederlands wilt leren, want Nederlands is een erg moeilijke taal om te leren. Als u geen moedertaalspreker bent, moet u veel tijd besteden aan het leren van het Nederlands.

Afsluitende woorden

De stad Rotterdam is een van de beste plaatsen in Europa om te verhuizen als u ondernemer bent. De kosten van levensonderhoud zijn laag, en er zijn veel mogelijkheden om je bezig te houden met ondernemerschap. De stad heeft een hoge immigrantenpopulatie, dus het is geweldig voor mensen die uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden komen. Wees voorzichtig met het huren van een appartement, want veel mensen worden het slachtoffer van rent-to-own-contracten.